Üstün Dökmen Sözleri

Üstün Dökmen Sözleri





Uyuduğunuzda odanızdaki temiz veya kötü kokular rüyanıza girer, size dış dünyadan haber verir."


"İnsan çok değişken bir varlık. Atom içinde belirsizlik varmış; o da laf mı? Asıl belirsizlik insanın içinde. Bulutlar bile daha bir belli; insan ise belli belirsiz geziyor yeryüzünde."


Oyunun kuralını sen koymamışsan, sonucu da sana ait değildir."


Bu dünyada her rüyanın bir anlamı vardır; meyvede çekirdek, rüyada anlam barınır. Rüyalar ve çekirdekler yarınlara gebedir, yarınlara bugünden anlam taşır."


Akşam eve misafir geldi diyelim, çocuk misafire oyuncağını vermiyor. Baba hemen, 'Çok ayıp kardeşle paylaş' der. Ama kendisi vergi vermemek, kazancını diğer kardeşlerle paylaşmamak için kırk takla atar. Ondan sonra çocuğu bir ufacık oyuncağı paylaşmadı diye utanır. Kendisine gelince haklı, başkasına gelince ahlaklıdır."


İntikam alma düşüncesi, birtakım kokmuş leşleri zihinlerde saklama işidir. Zihindeki kokmuş leş, hem barındıranı zehirler hem çevreyi."


Çocuklara söylenen küçük beyaz yalanlar yüzyıllar boyunca birikir, önce gri, sonra kapkara bir renk alır, bilgi kirliliği toplumun geçmişini ve geleceğini karartır."


Köpekler, insanlar gibi görmezler dünyayı ama birbirlerini ve insanları, insanlar gibi severler; belki daha çok. Yaşı kaç olursa olsun, bir köpek sahibini gördüğünde -hele birkaç gün görmemişse- bir çocuk gibi koşup gelir sevinçle, kucaklamak, kutlaşmak ister sahibiyle; ön ayaklarıyla onun bacaklarına veya kollarına sarılmaya, boyu yetiyorsa ve eğer sahibi rahatsız olmuyorsa yüzünü yalamaya çalışır. Yani köpeklerin gözleri insanlar gibi görmez belki, ama yürekleri insan yüreği gibi çarpar belli ki."

Whatsapp Button works on Mobile Device only