nouman ali khan sözleri-nouman ali khan sözleri tumblr

nouman ali khan sözleri-nouman ali khan sözleri tumblr







Materyalizmin gerçek çözümü, Allah’ın kitabını anlamaktır. Kendiniz için Allah’ın kitabını anladıkça, artık maddecilik ile ilgilenmeyi bırakırsınız. Materyalizm sizi tatmin etmez, boş bırakır. Kur’an size daha önce hissetmediğiniz keyfi vermeye başlayacaktır.

Tanıştığımız iyi insanlar da rızkımızın birer parçasıdır... Nouman Ali Khan.

Kur’an talebeleri, Kur’an ezberi yapmalı. Günde bir ayet ya da haftada bir sûre olabilir bu. Ama eğer bir şeyler ezberlemiyorsan, Kuran-ı Kerim talebesi olamazsın. Ben şahsen Kur’an ezberlemeye başlamadan önce hayatımda bir boşluk hissediyordum.

Zor bir sınavdan geçerken Allah’ın nerede olduğunu düşünmeye başlamışsanız, hatırlayın ki öğretmenler sınav esnasında hep sessiz kalır.

İzlediğin ve duyduğun şeylerin, gittiğin yerlerin karakterin üzerinde bir etkisi olmayacakmış gibi davranamazsın. Olacak.

Temiz kalp Allah’ın emrine uymayan bir şey gördüğünde rahatsız olur.

Artık gençlerin şikayetleri bırakmasının zamanı geldi. Depresyonda olduklarını, nasıl idare edeceklerini bilmediklerini söylemeyi bırakmalılar artık. Sizler Allah’ın bu nesil için seçtiği insanlarsınız. Ve Allah; iman sancağını taşımaya en uygun insanları, en uygun nesiller için seçer. Allah’ın seçtiği insanlar sizlersiniz. Bahaneler arkasına saklanmayı bırakın.


Allah sana kapılarını asla kapatmayacak, kapıları sonsuza kadar kapayacak olan sensin, Allah asla bunu yapmaz.

Sabrınızı sınayan insanlar birer nimettir. Onlar olmadan sabrı tecrübe edemezsiniz.

Allah diyor ki; Sizden çok fazla birşey beklemiyorum. En azından samimi bir şekilde biraz çaba harcayın. Siz çaba harcarsanız size garanti ediyorum, Allah size hiç karşılaşmadığınız kapılar açacak..

İnsan için ancak kendi çabalaması vardır. Eğer gerçekten iyi şeyler peşinde koşarsanız hayatınız bir anlam ifade eder. Hayatınız bir anlam ifade edince de bu sizi mutlu eder. Sadece ” Allah ” bizim çabalarımızı görür.

“İnen yağmur ölü toprağa hayat verir. İnen vahiy, ölü kalplere hayat verir.”

Sıra Kur’an’a gelince tembel olmayalım. Kur’an ile pasif bir ilişkimiz olmasına izin vermeyelim ki, bu sayede her namaz hayat bulsun. Namazın dışında da elimizden gelenin en iyisiyle onun dilini ve manasını anlamaya çalışalım. Söz veriyorum; Allah size kapılarını açacak.

İslam, eşin için temiz kalmanı ister. Ancak bu şekilde eşini gerçekten sevebilirsin.

Karşı cinsle konuşurken aranda bir çizgi olmalı, gözünü dikip bakmamalısın, bakışlarını indirmelisin.

Senin günahın Allah’ın rahmetinden daha büyük değil.

Sizin için hiçbir şey yapmayan insanlara olan davranışlarınız sizin asıl karakterinizdir.

Her başarı şu iki şeyin kombinsyonudur; Senin çaban ve Allah’ın yardımı.

Ümmetin ahlaki, psikolojik ve ruhsal olarak zayıflaması Kur’an ile bağlarının zayıf olmasından kaynaklanmaktadır.

Ve Allah, bir çölde, hiçliğin ortasında, insanlığı eğitmeye başladı; seni de eğitmek isterse nerede olduğunun hiçbir önemi yok.

Ümmetin en büyük görevi dünyaya İslam’ın güzelliğini göstermektir.

Biz insanlar sonuca bakarız; Allah ise çabaya göre yargılar.

İzlediğin ve duyduğun şeylerin, gittiğin yerlerin karakterin üzerinde bir etkisi olmayacakmış gibi davranamazsın.

Eğer çocuğunuzun size bağırması için ortam hazırlarsanız, onun cehennemdeki çukurunu kazarsınız.

Şükretmek, sadece ‘Elhamdulillah’ demek değildir. Şükretmek, bir tavırdır. Bir yaşam tarzıdır. Bir düşünme şeklidir. Sürekli olarak müteşekkirsindir.

Allah sürekli yolda olmanı istiyor. Sürekli mesafe kat etmeni… Senden mükemmellik beklemiyor. Senden mükemmellik bekleyen yalnızca insanlardır.

Allah seni Müslüman olmakla şereflendirdi! Öyleyse, sende O’nun (Dininin) hizmetine layık bir şeyler olmalı.

Sabır sessiz kalarak içteki nefreti körüklemek değildir. Sabır duygularınızın kontrolünü kaybetmeden size rahatsızlık veren şeyi tartışmaktır.

Birini affetmek sadece başkasına yapılan bir iyilik değil; aynı zamanda kendi gönlündeki yarayı da iyileştirmektir.

İnsanları kaç kez affetmelisin? Allah’ın seni affetmesini dilediğin kadar…

Allah kendisine öğretmen diyorsa kim öğrenci olmayı reddedebilir ki? 70 yaşında mısınız? 7 yaşında mısınız.? Hiç Fark etmez. Şimdi başlayın! Ey Allah’ım sen kendine öğretmen dedin; ben de Rahman’ın öğrencisi olmak istiyorum, deyin.

Allah’ın kitabını okuyun gençler, Allah’ın kitabını okuyun. Gecelerinizi dünya politikaları hakkında tartışarak geçiriyorsunuz ama değişen bir şey olmuyor. Gece bir ya da iki sure ezberlemeye ne dersiniz? Gecenizi Allah’ın kitabını biraz daha okuyarak geçirmeye ne dersiniz? Dünya değişmese bile siz değişirsiniz. Vallahi siz değişince dünya da değişecektir. Siz değişmedikçe dünya değişmeyecektir,dünya asla değişmeyecektir.

Bazı insanların böyle bir alışkanlığı var. Sürekli tavsiye, öneri, fetva isterler. Neden kendinize güvenmiyorsunuz?

Öfkelerini Allah’a yöneltirler. ” Niçin Allah bunun olmasına izin verdi?” derler. Allah’la uzak bir ilişkiniz var, onun hakkında varsayımlarda bulunuyorsunuz. Biriyle sürekli konuşmuyorsanız yanlış anlamalar artar. Allah’la sürekli iletişimde olmadığımızda Allah’la ilgili tuhaf düşüncelere kapılırız.

Allah Kuran’ı okyanusa benzetir. Okyanusa daldığınızda, ıslak olarak çıkarsınız, ama maruz kaldığınız, tecrübe ettiğiniz her şey sadece vücudunuza dokunan birkaç damladır. Daha da derine dalabilirsiniz ancak kocaman okyanustan sadece birkaç damlaya daha dokunabilirsiniz. Birisi için dalmak ve tüm okyanusu deneyimledim demek gülünçtür. Bunun gibi, her dalışta aynı damlaları tecrübe edeceğini düşünmek de öyle. Kuran ve okyanus arasındaki bu benzetme inanılmaz. Tüm hayatım boyunca Kuran’a dalacağım ama tecrübe edeceğim sadece birkaç damla olacak.

Yüce Kur’an tıpkı yıldızların çölde seyahat edenlere yol gösterdiği gibi bizlere karanlıklarda yol gösteren muazzam bir hazinedir.

Eğer erken yatmayı ve sonrasında da erken kalkmayı alışkanlık haline getirebilirsek, gerçekten sabah namazı vaktinde okunan Kur’an’ın hakkını verirsek, size garanti verebilirim… Kendi hayatımda bunu yaşadım. Bir kere bunu alışkanlık haline getirdiğinizde faydalarını görmeye hemen başlayacaksınız. Anında olmasa da gününüzün, modunuzun, başarabildikleriniz değiştiğini göreceksiniz.

Allah’ın bir emriyle karşılaşınca “Allah’ım, benim bunu yapacak gücüm yok.” Şeklinde tepki veren insanlar var. Vermeniz gereken tepki, “Allah’ım, bana ihtiyacım olanı ver; böylece onu yapabileyim. Senin yardımınla, başarırım.” Olmalı.

“Sen kendin faniyken, dertlerin nasıl baki olabilir ki?”

Günümüzde neden namaz kıldığını bilmeyen bir nesil var. Kur’an okuyorlar fakat Kur’an’ın ne söylediğini anlamıyorlar. Bu yaşanıyor, çünkü biz onlara bu şeylerin önemini gerektiği gibi açıklayamadık. Kur’an’ın amacı yalnızca bir ne yapmamız gerektiğini söylemek değildir. Kur’an’ın amacı neden inanmamız gerektiğini farketmemizi sağlamaktır.

Tanıştığımız iyi insanlar da rızkımızın bir parçasıdır.

"Eğer haysiyetiniz varsa başkalarının haysiyetini de korumak istersiniz, utandırıcı bir şey yapsalar da konuşmazsınız." -Nouman Ali Khan-

Hayatın boyunca hata yaptıysan, hatta bugün namaza gelmeden önce bile hata yaptıysan, Cehenneme gideceğini düşünme. Gitmeyeceksin! Kim sana cehenneme gideceğini söyledi. Hala yaşıyorsun. Hala tövbe etme fırsatın var. Allah hala nefes alamana izin veriyor Bu demek oluyor ki, Allah hala kendine gelmeni istiyor.

Nefret dolu, kinci kimselere kızmamalıyız. Onlar adına üzülmeliyiz. Onlar bize zarar veremezler. Onlar Allah’ın dinine zarar veremezler. Yalnızca kendilerine zarar verirler.

Birazcık düşün… Birazcık… Allah kalpleri diriltebileceğini söylerken, bitkileri, mevsimi geldiğinde toprağı diriltebileceğini söylerken ne kastettiğini düşün.

Çocuklarımızı okul için kaldırıp, sabah namazı için kaldırmadığımız bir toplumda yaşıyoruz.

Kur’an-ı Kerim ile daha çok haşır neşir olduğumda farkettim ki insanlar sertmiş,kitap değil.

Allah seni potansiyelin dışındaki hiç bir şeyle sorumlu kılmadı. Kendini daha iyisi için zorlamalısın.

Kibre karşı size vereceğim son ipucu ise büyüklerinize karşı saygıdır. Sizi ne kadar aşağılasalar da… Ne kadar haksız olsalar da… Büyüklerimiz karakterimizin imtihanıdır. Bazen Allah sizi geçimsiz bir aile ile nimetlendirir. Bu Allah’ın size bir lütfudur. Zira başka türlü tevazuyu öğrenemezdiniz.

Çoğu insanın imanını mahveden şey, boş vakittir.

Çirkin kelimeler kendilerini daha iyi kelimelerle ifade edebilecek zeka olgunluğuna ulaşamamış insanlar tarafından kullanılır.

Kur’an bana ne öğretiyor biliyor musunuz? Kur’an bana inanılmaz derecede zengin bir adamın bir fiyasko (Firavun), evsiz bir adamınsa başarılı (İbrahim) olabileceğini öğretiyor. Bana başarının zenginlikle, başarısızlığın da fakirlikle hiç ilgisi olmadığını öğretiyor.

Kur’an üzerinde daha ciddi bir şekilde çalışmak, seni alçak gönüllü olmaya iter, kibrini kırar. Her seferinde sana, hiçbir şey bilmediğini hatırlatır. Nouman Ali KHAN.

Eğer Allah’a dua ederseniz, en karanlık en umutsuz durumda olsanız bile Allah sizi hidayete erdirecek bir yol bulacak

Zor bir sınavdan geçerken Allah ‘ ın nerde olduğunu Düşünmeye başlamışsanız Hatırlayın ki öğretmenler Sınav esnasında hep sessiz kalır …

Kötü amelleri bırakın, iyi amellerimiz bile hatalarla dolu.


Namuslu, düşünceli, bir amacı olan bir insanın hayatında büyük şeyler başarması gerekirken başına bu dert bela olunca kim olduğunu unutur hayatında hiçbir şey başaramaz ve kaybolur gidersin. İlaç bağımlısı gibi o kişinin ya da arzunun bağımlısı olursun ve bütün üretkenliğin biter. Sahip olduğun bütün iyiliklerin yok olur. Aslında bu duygunu bastıramazsan bir hayvana dönüşürsün. O arzu artar ve senin de tek yapmak istediğin o duygunu tatmin etmek olursa sadece bu duygunu tatmin etmeyi düşünür ve arzular ve her şeyden çok istersin. Sonuçlarını düşünmezsin, karşı tarafı düşünmezsin. Kızın ailesini, namusunu düşünmezsin, hiçbir şey düşünmezsin sadece hormonlarını düşünürsün tıpkı bir hayvan gibi. Hayvanlarda kuş mesela başka bir kuşu görse önce evlilik teklifi edeyim mi diye düşünmez sadece peşinden gider. Bir süreç yoktur yani, sen de öyle bir hayvana dönüşür peşine düşersin. Bu erkeklerin başına gelebilir hatta en olağanüstü bir örnek olarak kadınların başına da gelebilir. Bu ciddi bir mesele o nedenle tedbirler almalısınız, o nedenle hüküm gereklidir. Kararlılık gereklidir. | Nouman Ali Khan

İblis kelimesi İblas kelimesinden gelir ki bu da umudunu kaybetmek demektir. Dolayısıyla umudunu kaybetmek Şeytan’ın bir karakteridir. Şeytan, inananların üzüntülü olmasını ister. Üzülmek, Şeytan’dan müminlere karşı yapılan düşmanca bir saldırıdır.

Kız kardeşlerim, bir erkekle konuşmanız gerektiğinde sesinizi inceltip kıkırdamayın. Ciddi bir tonda konuşun! Çünkü eğer bir kadın ciddi olursa karşısındaki erkek de otomatik olarak ciddileşir!

“Zor zamanlarınızda Allah’ın yardımını istiyorsanız çözümü basit: Farz namazlara sarılın; özellikle emniyet sağlayan sabah namazlarına. Namazlarınıza gece namazını da ekleyin. Eğer taktire şayan bir şekilde sonuca varmak istiyorsanız… Bunu yaptığınızda sanmayın ki Allah size sadece yardım edecek. Yardım edecek ve çok daha iyi bir duruma getirecek.”

Arapça bilmedikten sonra Kur'an okusan ne fayda olacak ki?" diye sormuştum. Sana bir hikaye anlatayım dedi. New York'ta yaşayan hocam Abdulğani anlattı. Çocuk babasına sormuş ki Arapça bilmiyorum Kur'an'ı Arapça okumamın ne faydası var? Babası onu alıp kumsala götürmüş ve kirli bir kova vermiş. Kovanın dibinde de bir delik varmış. Çocuk gidip suyu doldurup getirmiş ama su delikten dökülmüş, babası "Git yine doldur." demiş. Çocuk beş kere bu şekilde gidip gelmiş. Çocuk sonunda "Baba bunun bir faydası yok kova boş." demiş. Babası da "Evet ama farkı fark ettin mi?" Çocuk, "Evet, artık temiz." Ust. Nouman Ali Khan


Fakat düşünün ki, biri sizi gerçekten çok mutsuz etti. Allah (cc) buyuruyor: Bu insanlar, Allah'a güvenenler, öfkelendikleri zaman bağışlarlar. SubhanAllah... Sakinleştiğimiz zaman bile affedemeyebiliriz. Allah diyor ki: Diğer hayatı seçen bir kişi olmak istiyorsanız eğer, öfkelendiğinizde affetmeyi öğrenin. Bizim için Allah tarafından koyulmuş bir standart. Bir yandan, bu zorunlu değil. Bu yetenek düzeyi en üst seviyede olanlar için. Allah bizi o kişilerden eylesin. Çünkü bir sonraki ayette Allah buyuruyor ki: Sinirlenebilirsiniz ve bunun karşılığını alabilirsiniz. (Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür.) Bu sefer O (cc) buyuruyor ki: Bir kişiyi öfkenize rağmen affederseniz, ödül uçsuz bucaksız, tarif bile edilemez. Özellikle de kendi ailemiz içinde olanları, çünkü kendi yakınlarımıza karşı daha az bağışlayıcı oluyoruz. Allah öfkemizi kontrol etmemizi, kendimizi sakinleştirmemizi kolaylaştırsın ve özellikle de affedebilme yeteneği bahşetsin. Ust. Nouman Ali Khan

Allah senin ruh haline müdahale eder. Sana tekrardan huzur verebilir. Endişe, korku, keder, öfke hangi duyguyu yaşamışsan, hangi duygu seni perişan ettiyse, Allah o yarayı senden tümüyle kaldırabilir.

Maalesef gençlerimiz kendi ayakları üzerinde durup inandıklarını savunmak yerine kalabalıkta saklanmayı tercih ediyorlar. | Nouman Ali Khan


Gençlerde topluma uygun olma gibi bir istek var. Aslında çoğunlukla o şekilde giyinmezseniz alay edileceğini düşünerek giyiniyorsunuz. Belli bir tarzla bakma, konuşma, yürüme, belli bir tarzda davranma baskısı var. Bir değeriniz olmuyor, o sahte değerlerini size empoze ediyorlar. Ust. Nouman Ali Khan

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren dünya genelinde bahsedilen isimlerden birisidir. Nouman Ali Khan çevirileri youtube bir çok İslama yönelik kanalda paylaşılmaktadır. Temelde İngilizce olan bu videolara Türkçe çeviri getirilir. Bu çeviriler bir çok genç tarafından ilgiyle izlenmektedir. Peki Nouman Ali Khan kim soruna gelecek olursak? Geçenlerde Türkiye gelmiş bir çok kişi tarafından ilgi görülerek karşılanmıştır. Kendi hayatını şefaf bir şekilde anlatarak size tavsiyeler sunan bu adam aynı zamanda tefsir yapmaktadır. Genelde animasyon tarzı olan bu tefsirlerle akılda kalıcı bir çok derse eşlik etme imkanına sahip olabilirsiniz. Kendisi bir psikolog bir aile babası. Derslerinde ise gençlere öğütler vermektedir. Bulunduğumuz zamanın sıkıntılarına değinen gençlerle ilgili önemli sorunlara işaret ederek dikkat edilecek bir çok konu üzerinde durmuştur. Aynı zamanda bir çok öğrenci yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam etmektedir.

Whatsapp Button works on Mobile Device only