şehid sözleri

şehid sözleri


Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi… Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Mehmet Akif Ersoy "Allah yolunda öldürülenlere "ölüdür" demeyin. Aslında onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz." (2/154)(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)



"Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti onların topladıklarından daha iyidir." (3/157)(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)




“Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır.” (4/69)(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)








Şehit; Allah yolunda, din,vatan ve namus gibi kutsal değerleri uğrunda ölen; ruhunu Allah’a bedenini toprağa sunan, bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa giren eli öpülesi bir kahramandır.(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)






Allah'ın kendi fazlından onlara verdikleriyle sevinç içindedirler. Onlara arkalarından henüz ulaşmayanlara müjdelemeyi isterler ki onlara hiç bir korku yoktur, mahzun da olacak değillerdir. (AL-İ İMRAN SURESİ / 170)(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)






Onlar, Allah'tan bir nimeti, bir fazlı (bolluğu) ve gerçekten Allah'ın mü'minlerin ecrini boşa çıkarmadığını müjdelemektedirler. (AL-İ İMRAN SURESİ / 171)(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)




En Büyük İbadet Hakkı Müdafa Etmektir.(Tüm Şehitlerimiz Ruhu Şad Olsun)

Whatsapp Button works on Mobile Device only